Compost Bestellen 1340X511px (1)

Natuurlijke en duurzame bodemverbeteraar

In onze verwerkingsinstallatie composteren wij op zeer efficiƫnte wijze niet minder dan 47.000 ton GFT-afval per jaar. Bovendien waren wij de eersten die hiervoor tunnelcompostering als methode gebruikten: een methode die intussen over de hele wereld is overgenomen

Compost Bestellen 1340X511px (1)

Valor Compostering

Valor Compostering is verantwoordelijk voor de compostering van maar liefst 47.000 ton biologisch afbreekbaar afval per jaar. De faciliteit in Zuidoost-Brabant was de eerste ter wereld die tunnelcompostering toepaste voor de verwerking van organisch afval.
Het proces
GFT-afval heeft ongeveer twee weken nodig om compost te worden. De omstandigheden in de tunnels moeten daarvoor perfect zijn. Temperatuur, luchtvochtigheid en zuurstof worden volautomatisch geregeld om de noodzakelijke bacteriƫle processen op gang te brengen. Vuile lucht wordt op een duurzame manier gereinigd en 100% schoon uitgeblazen.
Kwaliteitskeurmerk
De kwaliteit van de compost is zo hoog dat deze duurzame bodemverbeteraar is beloond met een klasse A keurmerk van Keurcompost. Deze norm voldoet aan de eisen van de land- en tuinbouw. Deze sector is goed voor 90% van de totale afname. De overige 10% vindt zijn weg naar lokale hoveniers, groenvoorzieners en ook particulieren.

Voordelen van compost
De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijk evenwicht in de bodem. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Compost bindt bijvoorbeeld CO2 in de bodem, waardoor het niet in de lucht terechtkomt. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.
Wilt u kennismaken met Valor? Neem dan contact met ons op!

Valor gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.