Puma Doku Kompostierung DSC7929 Low Res
  1. Valor
  2. Nieuws
  3. Nieuws
  4. Landelijke Compostdag

Valor Compostering biedt inwoners Meierijstad gratis compost tijdens Landelijke Compostdag

Gratis compost als beloning voor het scheiden van gft- en groenafval. Het kan weer! Na het succes van de afgelopen jaren kunnen inwoners uit de omgeving Meierijstad op zaterdag 23 maart 2024 tussen 10.00 en 13.00 uur gratis compost ophalen bij Valor Compostering aan de Eversestraat 1 te Sint-Oedenrode (terrein Van Kaathoven).


Met deze actie worden inwoners uit de omgeving gestimuleerd om organisch afval goed te blijven scheiden, want alleen dan kan organisch afval tot hoogwaardige keurcompost worden verwerkt. In ruil daarvoor kunnen inwoners op de Landelijke Compostdag gratis compost ophalen. We raden wel aan om er op tijd bij te zijn, want op=op!


Al jaren wordt groente-,fruit- en tuinafval (gft) in vele huishoudens gescheiden. Voor velen de gewoonste zaak van de wereld, alleen beseffen we niet altijd waarom dat zo goed is. Om die reden bedanken composteerbedrijven en gemeenten hun inwoners voor het scheiden van organisch afval. Het heeft namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Valor gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.