Ondertekening Amcs Ortessa
  1. Valor
  2. Nieuws
  3. Nieuws
  4. Ortessa wordt koploper in digitalisering afvalbedrijven

Ortessa wordt koploper in digitalisering afvalbedrijven

Ortessa stapt met haar dochterbedrijven Van Kaathoven, veyzle, en Valor Compostering als eerste in Nederland over op de nieuwste versie van het AMCS Platform. Het ultramoderne, schaalbare cloud-platform optimaliseert alle operationele bedrijfsprocessen van deze Ortessa bedrijven.

Eind december heeft Rob Meulendijks, CEO van Ortessa, de handtekening gezet voor de migratie van de huidige backoffice software van Pieter Bas (dat eind 2019 werd overgenomen door AMCS) aangevuld met de implementatie van twee nieuwe geïntegreerde oplossingen van het AMCS Platform: AMCS Mobile Workforce en AMCS Customer Portal.

Digitalisering als kernwaarde

Ortessa maakte een weloverwogen keuze voor deze investering. “Digitalisering is een kernwaarde van Ortessa; We willen vooroplopen in de markt en technologie maximaal benutten om duurzaam resultaat te behalen”, aldus Rob Meulendijks. “AMCS biedt ons daarvoor ongekende mogelijkheden.

Met het AMCS Platform gaan Van Kaathoven, veyzle en Valor Compostering de bedrijfsprocessen voor het afvalbeheer-, de afvalinzameling- en de afvalverwerkingsactiviteiten optimaliseren. Handmatige processen en papierstromen rondom het ordermanagement, accepteren van vrachten, routelijsten, geleidebiljetten, weegbonnen en de kilometerregistratie worden gedigitaliseerd. De planning en uitvoering wordt straks ondersteund door de meest moderne technologie en klanten krijgen toegang tot een nieuw klantportaal. 

Rob Meulendijks: “Met het digitaliseren van de afvallogistiek zetten we een mooie stap om de efficiëntie te verbeteren. Het verminderen van administratief werk en handmatige invoer zorgt dat foutkansen afnemen. Omdat data real-time wordt uitgewisseld zijn gegevens altijd up-to-date en overal beschikbaar. Klanten kunnen hierdoor proactief worden geïnformeerd en krijgen snel antwoord op hun vragen. Kortom een verbeterde klantbeleving.”

Inzamelvoertuigen uitgerust met boordcomputers

Alle voertuigen van Van Kaathoven worden, als onderdeel van de uitrol van het AMCS Platform, voorzien van tablets uitgerust met AMCS Mobile Workforce. Hiermee kan de uitvoering volledig digitaal worden afgewikkeld. Ook de digitale begeleidingsbrief (EBA) wordt geïmplementeerd; orders worden straks digitaal en in real-time naar de voertuigen verstuurd en met de boordcomputer afgehandeld.

De planning krijgt beter inzicht in de actuele situatie op de weg en de status van de opdrachten gedurende dag. Zo kunnen bijvoorbeeld spoedorders direct aan een voertuig onderweg worden toegewezen. Dit reduceert de planningstijd aanzienlijk en zorgt voor een meer effectieve inzet van de beschikbare inzamelmiddelen. Het accepteren en beoordelen van inkomende vrachten op de weeglocaties gaat straks met een mobile app.

24/7 bereikbaar voor klanten

Met de implementatie van AMCS Customer Portal krijgen klanten 24/7 toegang tot een gebruiksvriendelijk klantportaal. Orders kunnen worden geplaatst en klanten hebben continu toegang tot de juiste orderinformatie, rapportages en facturen. Klanten kunnen daardoor hun administratie doen op een moment dat het hen uitkomt. Door het proces van repeterende vragen te automatiseren, bijvoorbeeld over een weegbon of factuur, hebben medewerkers van de klantenservice meer tijd voor taken die waarde toevoegen. De AMCS Customer Portal zal ook het aantal binnenkomende telefoontjes verminderen waardoor de werkdruk in het klantcontactcentrum afneemt.

“AMCS is onze technologiepartner met een indrukwekkend trackrecord in de afval- en recyclingindustrie en hun industrie-specifieke ‘end-to-end’ oplossing. AMCS investeert in technologie en blijft het AMCS Platform ook doorontwikkelen. Door deze optimalisatieslagen houden wij meer aandacht over om te bouwen aan de persoonlijke relatie met onze klanten”, aldus Rob Meulendijks. 

Mark Abbas, Directeur AMCS Nederland: “We zijn erg verheugd dat Ortessa voor het AMCS Platform kiest. Het is een geweldig familiebedrijf met een echt afval en recycling DNA. Het management is door de wol geverfd en heeft een duidelijke visie op hoe zij met digitalisering van hun bedrijfsvoering koploper willen worden in de markt.”

Valor gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.